Ziraat Bankası Yüzde 0.79 Faizli Kredi İhtiyaç Kredisi Nasıl Alınır?

31/03/2020

Ziraat Bankası diğer kamu bankaları ile beraber aylık %0.79 faiz oranı ile 10.000 TL’ ye kadar ihtiyaç kredisi kullandıracak. Söz konusu kredi desteğinden nasıl faydalanılır?

Ziraat Bankası küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” kapsamında uygun faizli kredi kullandırmaya başlayacak.

Banka hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterileri finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyor. Kredi üç kamu bankası tarafından da kullandırılacak.

Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanma imkanı sunan kredi azami olarak 10.000 TL’ ye kadar kullandırılıyor. Kredi 36 ay vadeye kadar sunulurken 6 aylık dönem ödemesiz 30 aylık vade dönemi ise ödemeli dönem olarak uygulanıyor. Kredi aylık %0.79 faizle kullandırılacak.

Krediye şube kanalı ile başvuru yapılmazken başvuruların bankanın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor. 1 Nisan’dan itibaren kredi kullandırım işlemleri alınmaya başlayacak.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası kampanyalı Kredi Garanti Fonu destekli kredi için %0.79 faiz oranı ile 10.000 TL tutarda 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz şekilde kredi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 376 TL, toplam geri ödemesi ise 11.280 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari