Küresel Piyasaların Karışık Seyrettiği Güne Döviz Kuru Nasıl Başladı?

07/07/2020

Piyasalar, Asya'da dün yaşanan sert yükselişlerin ardından bugün karışık bir görünüm sergiliyor. Veri gündeminin sakin olduğu günde dolar/TL 6,86; euro/TL 7,76'den el değiştiriyor.

Asya borsaları Çin'in coronavirus ve ABD ile gerilimden dolayı yavaşlayan ekonomisini desteklemek için hisse senedi piyasalarını yükseltecek adımlara yönelik spekülasyonlarla dün sert prim yaptıktan sonra bugün yönsüz bir seyir yaşanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dört buçuk ayın zirvesini gördükten sonra bugün %0.25 eksiye geçti. ABD vadelileri %0,50'ler civarında negatif.

Yurt içinde Hazine nakit dengesi dışında önemli bir veri takvimi bulunmazken dolar/TL güne 6,86'dan euro/TL ise 7,74 seviyelerinden başladı.

Brent Petrol 43 Dolara Çekildi

Petrol fiyatları dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de koronavirüs vakalarında yaşanan ani artışın petrol talebindeki toparlanmayı sınırlayacağı endişesiyle kazanımlarını geri verip eksiye geçti.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 43.19 dolara kadar yükseldikten sonra %0.4 değer kaybederek 42.91 dolar seviyesine geriledi. ABD hafif ham petrolü 40.79 dolar civarına kadar yükselmesine rağmen %0.4 değer kaybederek 40.46 dolar seviyesine düştü.

Altın Sekiz Yılın Zirvesinde Seyrediyor

Altın fiyatları sekiz yılın en yüksek seviyesi yakınlarında yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,783.67 dolar seviyesinde neredeyse hareketsiz dururken bu rakam son sekiz yılın zirvesinden yalnızca 5.29 dolar uzakta.

ABD altın vadeli işlemleri ons fiyatı 1,793.50 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kaynak: Dünya