Ziraat Bankası Sıfır Konut Kredisi Hesaplama

05/03/2020

Ziraat Bankası artan konut kredisi faizlerine rağmen sıfır konutlar için aylık %0.79 faiz oranı ile kredi sunmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz indirimlerine öncülük eden Ziraat Bankası kredi faiz oranları ile oldukça cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Son haftada birçok özel banka konut için faizlerinde artış uygulasa da Ziraat Bankası en uygun konut kredisi faizini değişiklik uygulamadan sunmayı sürdürüyor.

Banka 180 ay vadeye kadar ilk kez satışa sunulan sıfır konutlar için aylık %0.79 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka ikinci el konutlar için olan kredi taleplerini ise %0.94 faiz oranı ile karşılıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat’ten sıfır konut için 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 3.250 TL oluyor. Vade sonunda bankaya yapılan toplam geri ödeme ise 387.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Ziraat Bankası Kredi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK için ortalama 50 TL, hayat sigortası için ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücreti ve en az 573 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

Kaynak: KrediPazari