Yüzde 0.79 Faizli Sıfır Konut Kredisi Şartları Neler?

24/01/2020

Kamu bankaları sıfır konut satışlarını desteklemek ve tüketiciye daha uygun koşullarda kredi sunmak için ilk defa satılacak daireler için konut kredisi faizlerini %0.79’a indirdi. Peki %0.79 faizli konut kredisi şartları neler?

İlk olarak geçtiğimiz yılın son günlerinde Hazine ve Maliye Bakanının müjdelediği konut kredisi faiz indirim kampanyası yeni yıl itibariyle devreye girdi. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım bankaları ilk kez satılacak daire ve projelere özel faizlerini 20 puan düşürdü.

Bankalar konut üreticisi müteahhitler ya da yüklenici firma tarafından ilk kez satışa konu edilen sıfır konutlardan satın alınması şartı ile 1.000.000 TL’ye kadar %0,79 faiz oranı ile üzerinde olan tutarlardaki talepler için ise aylık %0,99 faiz oranları ile kredi kullandırıyor. Aynı zamanda azami olarak 15 yıla dek vade süresi uygulanıyor.

Sıfır konut projelerine kredi kazandırılabilmesi için müteahhit veya proje sahibi firmanın projenin en az %75’inin tamamlamış olması gerekiyor. Bitmiş projelerin kez kez satışında da kullanılan kredi konut değerinin en fazla %80’ine kadar kullanılabiliyor.

Sıfır Konut Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarından sıfır konut için 500.000 TL tutarda ve 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 5.200 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de 938.700 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari