Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

17/10/2019

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Bankanın konut kredisi kullandırım şartları nelerdir? Yapı Kredi Bankası konut kredisi hesaplama ne kadar?

Yapı Kredi Bankası 2 Ekim’de gerçekleştirdiği faiz indiriminin ardından konut kredisi oranlarını %1.17 olarak uygulamaya başladı. Banka 10 yıla kadar tüm vadeler için %1.17 faiz oranı sunuyor. Kredinin yıllık maliyet oranı %15.4 düzeyinde yer alıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Kullandırım Şartları

Yapı kredi Bankası konut kredisi kullanılabilmesi için tüketiciden kredi kullanımına uygun bir geçmiş ve skor puanı olmasını talep ediyor. Ayrıca bankanın %1.17 faiz oranlı konut kredisinden yararlanabilmek için Hayat Sigortası, BES ve Vadeli Mevduat opsiyonel ürünlerinden en az biri ve zorunlu çapraz ürünlerin alınması gerekiyor. Bankanın zorunlu uyguladığı söz konusu çapraz ürünler; Yapı Kredi Banka Kartı, Bireysel İnternet Bankacılığı & Mobil Bankacılık Üyeliği, Kredi Kartı, 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı, Esnek Hesabı şeklinde yer alıyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan güncel faiz oranları ile 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için aylık taksitleri yaklaşık 3.500 TL oluyor. Krediye vade sonunda yapılan toplam geri ödeme de 428.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Konut Kredisi Masrafları

Yapı Kredi konut kredisine ek olarak 750 ile 2000 TL arasında ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve 250.000 TL konut kredisi için 1.250 TL kredi tahsisi ücreti talep ediyor. Hayat ve konut sigortaları ise kişinin ve konutun durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Kaynak: KrediPazarı