Virüse Karşı En Güvenli Liman Altın

06/03/2020

Goldman Sachs Emtia Yöneticisi Jeff Curie altının diğer güvenli liman varlıklarından virüse karşı daha iyi performans gösterdiğini belirterek altının 1.800 dolar seviyelerine çıkabileceğini bildirdi.

Goldman Sachs Emtia Yöneticisi Jeff Curie koronavirüsün piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi ve altının koronavirüse karşı diğer güvenli liman varlıklardan daha fazla bağışıklık geliştirdiğini söyledi.

Goldman küresel emtia araştırmalarının başındaki isim, “Mevcut ortamla ilgili pek çok şey belirsiz olsa da, belirsiz olmayan bir şey var: O da altın, insanlar ve ekonomilerimizin aksine virüse karşı bağışık geliştirdi” dedi.

“Son çare para birimidir” diyen Curie, “Sonuç olarak altın, Japon yeni veya İsviçre frangı gibi diğer güvenli liman varlıklarından virüse karşı daha iyi performans gösterdi” diye ekledi.

Altın fiyatlarındaki hareketi de değerlendiren Curie, koronavirüsün altın fiyatlarını desteklediğini, bunun yanı sıra gelişen ve gelişmiş ülke merkez bankalarının da çok fazla altın talebi olduğunu belirterek, altın fiyatlarında 1800 dolara doğru yükseliş olabileceğini söylemişti.

Kaynak: Bloomberg