Vatandaşın Özel Bankalarla Yaşadığı Sıkıntıları Biliyoruz

15/04/2020

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, vatandaşların özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini belirterek, "Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında devreye aldıkları tüm desteklerin vatandaşlara ulaşması için adeta bir seferberlik içinde çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Albayrak, nakdi yardımların başladığını, 2,1 milyon aileye 1000 liralık nakdi yardımları ulaştırdıklarını, çok yakın zamanda 4,4 milyon ailenin tamamına ulaşacağını bildirdi.

Vatandaşın Temel İhtiyaçlarına 12 Milyar Lira Destek

Vatandaşların temel ihtiyaçları için devreye aldıkları 10.000 lira limitli Temel İhtiyaç Desteği kapsamındaki tahsislerin cuma günü başladığına işaret eden Albayrak, bugün itibarıyla 2,1 milyon vatandaşa toplamda 12,1 milyar liralık kaynak tahsis edildiğini belirtti.

Esnafa 6,7 Milyar Lira Kaynak

Bakan Albayrak, Halkbank'ın da hız kesmediğini vurgulayarak, "25.000 liralık Esnaf Destek Finansmanımıza başvuruda bulunan esnaf sayımız 412.714 oldu. Bu kapsamda süreci tamamlanan esnaf sayımız da 206 bin 959’a çıktı. Esnafımız için tahsis edilen toplam finansman rakamı, Paraf Kart ile birlikte toplam 6 milyar 737 milyon lira oldu." ifadelerini kullandı.

Sanayiciye 36,3 Milyar Lira Kaynak

KOBİ’lere ve sanayicilere sundukları "İş’e Devam" desteğine başvuruda bulunan firma sayısının da 67.229 olduğunu belirten Albayrak, "Bu firmaların 39.651’inin süreçlerini neticelendirdik. Sanayicimize bu kapsamda şimdiye kadar 36 milyar 326 milyon lira kaynak tahsis etmiş olduk." bilgisini verdi.

Bu Kabul Edebileceğimiz Bir Şey Değil

Albayrak, özel bankaların bu süreçteki faaliyetlerine yönelik de değerlendirmelerde bulunarak, "Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: KrediPazari