VakıfBank Şu Ana Kadar 200.000 Müşterinin Kredi Borcunu Erteledi

06/04/2020

Kredi borç ertelemesine ilk başlayan bankalardan biri olan VakıfBank şu ana kadar 200.000 bireysel müşterilerinin 11 milyar liralık taşıt, ihtiyaç ve konut kredisi borcu ve kredi kartı taksitlerini erteledi.

VakıfBank, müşterilerinin coronavirus salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla 9 maddelik destek paketini devreye almıştı.

Banka bu kapsamında firmalar ve bireysel müşterilerine 30 Haziran'a kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacağını, işletmelere 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi kullandırılacağını açıklamıştı.

Banka bireysel müşterilerinin konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlarını ertelemeye başladı.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih bugün "Şu ana kadar hem bireysel hem ticari 65.000 müşterimizin 305 milyon liralık kredi kartı borçlarını erteledik." açıklamasında bulundu.

200.000 bireysel müşterilerinin 11 milyar liralık kredi, kredi kartı taksitlerini ertelediklerini belirten Üstünsalih, "KOBİ, ticari ve kurumsal ölçekte 19.000 müşterimizin 14,5 milyar lira tutarındaki kredisini öteledik." bilgisini verdi.

Üstünsalih, "Müşterilerimiz VakıfBank Mobil'i bu süreçte aktif olarak kullandı. Mart ayında şubat ayına göre işlem sayısında%15,3 artış gerçekleşirken, yapılan işlemler ise 34 milyon adet arttı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: KrediPazari