VakıfBank Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar Oldu?

20/04/2020

VakıfBank konut kredisi faizleri %0.79’dan başlayan seviyelerde kullandırılıyor. Banka her ihtiyaca yönelik ev alımlarında farklı bir kredi kampanyası sunuyor.

VakıfBank pek çok ihtiyaca yönelik sıfır, ikinci el, banka gayrimenkulü yada kentsel dönüşüm konutları için her birine ayrı ayrı cazip kampanyalar sunuyor.

Bankanın kentsel dönüşüm için devlet destekli konut kredisi faiz oranları %0.58’den başlıyor. Bu oran güncel olarak konut kredisinde uygulanan en düşük faiz oranı olma konumunda yer alıyor.

VakıfBank ayrıca diğer kamu bankaları ile ortak kampanyası dahilinde ilk defa satışa çıkan konutları %0.79 faizle 15 yıl vadeye kadar kredilendiriyor. Kampanya sadece sıfır konutlarda geçerli olsa da piyasanın oldukça altında olan faizlerden dolayı oldukça talep çekiyor.

Banka ipotek yoluyla kendine geçen gayrimenkullerin satışında da sıfır yada ikinci el ayrımı yapmaksızın 15 yıl vadeye kadar %0.79 faizle kredi sağlıyor. İhale yöntemi ile satışa çıkan konutlara liste fiyatı üzerinden de %20 indirim uygulanıyor.

VakıfBank ikinci el konutlar için de aylık %0.94 faizle kredi sunuyor. Kredi 15 yıl vadeye kadar alınabiliyor.

VakıfBank Konut Kredisi Hesaplama

iVakıfBank’tan aylık 0.79 faizle 5 yıl vadeli 150.000 TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri 3.150 TL oluyor. Kredinin masraflar hariç toplam geri ödemesi ise 189.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazari