Konut Kredisi Faiz İndiriminde Son Gün

27/06/2018

Konut projelerinde uygulanan %20 indirim ve %5 peşinat kampanyasının son 4 gününe girilirken ve bankaların konut kredisi faiz oranlarını yükselteceği konuşulurken tüm bankaların konut kredisi ödeme rakamlarını listeledik.

10 Mayıs’ta Ziraat Bankası’nın öncülüğünde başlayan konut kredisi indiriminin ne zaman son bulacağı tartışılıyor. Bankalardan resmi bir açıklama yapılmasa da konut kredisindeki faiz indiriminin uzun süre devam etmeyeceği tahmin ediliyor. Konut satışlarını canlandırmak ve stoklarını bitirmek amacıyla başlatılan konuttaki kampanyalı satış rakamları da 30 Haziran’da son buluyor.

KrediPazari.com okuyucuları için konut kredisi ürünü kullandıran tüm bankaların konut kredisi faiz oranlarını hesaplayarak ayrıntılı şekilde aylık ödeme rakamlarını ve toplam geri ödeme tutarlarını hesapladı.

Konut kredisi kullandıran 18 banka bulunuyor. Bu bankalar; Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Yapı Kredi, AlternatifBank, Garanti Bankası,QNB FinansBank, İNG, Türkiye Finans, Kuveyt Türk, DenizBank, AkBank, TEB, HSBC, AnadoluBank, ICBC Bank, ŞekerBank. Bankaların konut kredisi faiz oranlara kredi hesaplama yöntemiyle bakıldığında konut kredisi faiz oranlarının ortalama olarak 60 ay vadede %1.52, 120 ay vadede ise %1.54 olduğu gözüküyor. En düşük faizli ve ödeme planlı konut kredisini %0.98 faiz oranı ile Ziraat Bankası ve HalkBank kullandırıyor. En yüksek faiz ve geri ödeme tutarı ise %2.02 ile ŞekerBank'ta yer alıyor. ŞekerBank 360 aya kadar vade seçeneği sunan tek banka olarak yer alıyor.


KrediPazari.com konut kredisi hesaplama motoru kullanılarak farklı tutarlarda tüm bankaların konut kredisi faiz oranlarını ve vade seçenekleri Kredipazarı’na özel avantajlarla görüntülenebilir.

Kaynak: KrediPazarı