TOKİ’den Emekliye Kira Öder Gibi Kampanya

22/02/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emekliler için özel fırsatlar sunuyor. TOKİ’den ilk defa konut alacak emekliler kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olabiliyor.

Kurayla satışa çıkan birçok projesinde emekliye özel kontenjan ayıran TOKİ, açık satışta bulunan konutlarında da emeklinin ev sahibi olabilmesi için uygun koşullar ve uzun vade imkânı sağlıyor.

66 Bin TL’den Başlayan Konut Fiyatları

TOKİ’nin şu anda 36 ilde bulunan 4. 759 konutunda özellikle dar gelirli, engelli ve emekli vatandaşlar için önemli fırsatlar sunuluyor. Evlerin taksiti bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 304 liradan başlıyor. Konut fiyatları ise 66 bin liraya kadar düşüyor. Konutların başvuru süresi bir kısmı için 29 Mart, bir kısmı için de 28 Haziran’a kadar devam edecek.

Peşinat ve Vade Seçenekleri

Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre %10, 12, 15, 20, 25 olarak değişiklik gösteriyor. Ödenen peşinata göre vade süresi de uzayabiliyor. Daha düşük peşinat ödeyenin vadesi daha düşük oluyor. Emekliye özel konut kredisi seçeneklerinde vade süreleri de 96, 108 120, 180, 216 ve 240 ay oluyor. Bu oranlar proje ve ile göre farklılık gösterebiliyor.

Emekliye Yüzde 25 Kontenjan

Bugüne kadar ev sahibi olamamış emeklileri kira öder gibi uzun vadeli konut kredisi seçenekleriyle ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, alt gelir grubuna yönelik geliştirdiği konut projelerinde daha önce konut sahibi olmayan emeklilere %25 kontenjan ayırıyor.

Talep Edilirse

TOKİ, mevcut üretimlerdeki %25 emekli kontenjanının yanı sıra doğrudan emeklilerin talepleri kapsamında ‘İkinci Bahar Projesi’ ile yeni konut projeleri de hayata geçiriyor. TOKİ, bu projeler için zaman zaman talep topluyor.

Kaynak: Posta