TOKİ Erken Ödeme Kampanyasında Son 10 Gün

09/04/2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken kapatmak ya da bir bölümünü peşin kapatmak isteyen konut ve işyeri sahiplerine %22 indirim uyguluyor. Erken borç ödeme indirimlerinden yararlanmak isteyenler Ziraat Bankası ve HalkBank’tan kredi kullanabiliyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına indirim kampanyası düzenlendi. 23 Mart’ta başlayan kampanya aktif halde devam ediyor. Kampanya kapsamında %22 indirim fırsatı sunuluyor.

Tamamını Ödemeyen de İndirim Alacak

210.000 konut ve işyeri alıcısını kapsayan %22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

19 Nisan Son Tarih

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 19 Nisan 2019 tarihine kadar Ziraat Bankası ve HalkBank’a başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Kampanya için Konut Kredisi Kullanılabilir

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları Ziraat Bankası ya da Halkbank’tan konut kredisi kullanmak sureti ile de borcunu kapatabilecek.

Birikimi olmayan vatandaşlar TOKİ hesaplarının olduğu Ziraat Bankası ya da HalkBank şubeleriden konut kredisi için %1.28, iş yeri kredisi için ise %1.38 faiz oranları ile kredi kullanabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı