Konut Kredisi Faiz İndirimi Devam Etmeli

09/07/2018

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konu kredisi faiz indirimi kampanyasının devam etmesi gerektiğini, bu şekilde piyasaların da canlanacağını açıkladı.

Seçim öncesinde hükümetin desteği ile başlayan konut kredisi faiz indirimi, inşaat firmalarının kampanya yapması ile birlikte vatandaşa daha rahat ödeme koşulları sunmuştu. Ancak seçimin tamamlanmasından sonra kampanya dönemi de sona erdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konu ile ilgili olarak en azından üç ay daha indirim kampanyasının devam etmesi gerektiğini, bu şekilde piyasaların da canlanacağını açıkladı.

Ülke ekonomisi açısından son derece önemli olan konut satışlarının, geçtiğimiz aylarda konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ile birlikte artışa geçtiğini ancak kampanyanın sona erdiğini ifade eden Palandöken, konut satın almak isteyen tüm vatandaşların henüz bu indirimden ve fırsattan yararlanamadıklarını belirtti. TESK Başkanı, yaptığı yazılı açıklamada ülke ekonomisine katkı sağlamak için konut kampanyalarının üç ay daha devam etmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: ekonomi haber