Temmuz Ayında En Yüksek Kira Artışı Ne Kadar Olacak?

06/07/2020

Enflasyon rakamlarının belli olması ile Temmuz ayında kiralarda yapılabilecek en üst sınır belirlendi. Temmuzda en yüksek kira artışı ne kadar olabilecek?

Konut sahibi ile kiracı arasındaki zam oranı karşılıklı anlaşma ile belirlenmekle beraber yasa ile üst sınır zorunluluğu bulunuyor. Borçlar Kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı olarak 12 aylık TÜFE ortalaması uygulanıyor.

Yeni Ekonomik Program (YEP) kapsamında kira hesaplama işlemi için TÜFE oranları baz alınarak hesaplanıyor. 2020 Temmuz ayında kira hesaplama için 12 aylık TÜFE ortalaması temel alınıyor.

Söz konusu sınır en üst sınır olarak uygulanmakta olup bu sınırı aşmamak kaydı ile ev sahibi ile kiracı daha alt bir rakamda uzlaşarak da kira zammı uygulama hakkına sahip. 2020 Nisan ayında TÜFE rakamlarına bağlı olarak yapılabilecek en yüksek zam oranı %11.88 olabiliyor.

Temmuz Ayı Kira Zammı Hesaplama

Borçlar kanunu kapsamında kira zam oranı üst sınırı güncel TÜFE rakamlarına bağlı olarak Mayıs ayında 1000 TL kira öderken sözleşme yenileyen vatandaşın kira zammı en fazla 118 TL olabiliyor.

Kaynak: KrediPazari