TEB Konut Kredisi Faizleri Yeniden Düştü

11/03/2020

Mart başında hareketlenen döviz kuru ve suriye kaynaklı jeopolitik riskler karşısında faiz oranlarını arttıran TEB yeniden konut kredisi faiz indirimi uyguladı.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) salgın virüs ve jeopolitik endişeler nedeniyle hareketlenen kur ve riskler karşısında konut kredisi faizlerini artıran bankalar arasında yer almıştı. Yaklaşık dokuz aydır kredi faizleri aşağı yönlü hareket eden banka konut için faizlerini aylık %1.13’e çıkardıktan sonra bugün yeniden %1’in altına çekti.

TEB kampanyalı ürünü için güncel olarak 10 yıl vadeye kadar aylık %0.97 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Kredinin yıllık maliyet oranı %12 seviyesinde yer alıyor. Kampanya hem sıfır hem de ikinci el konut talepleri için geçerli. Bankanın konut için tabela faiz oranları ise %2.58 seviyesinde yer alıyor.

TEB Konut Kredisi Hesaplama

TEB’den kampanya dahilinde 150.000 TL tutarlı kredi için 10 yıl vade üzerinden konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.100 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de 254.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari