Şimdi Konut Almanın Tam Zamanı

09/11/2018

Konutta artan maliyetlerin fiyatlara daha yansımaması ve konutta yıl sonuna kadar uzatılan vergi indirimleri sonrasında İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, ‘‘Şimdi konut almanın tam zamanı dedi’’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı konutta KDV ve tapu harcı indiriminin yıl sonuna kadar uzaması sektörde hareketliliği devam ettirdi. Kurlarda yaşanan gerilemenin de etkisiyle piyasalarda yeniden güvenin oluştuğunu aktaran sektör temsilcileri, sektörlerde canlılığın başladığını vurguladı. Konut sektörü temsilcileri vergideki düşüşle satışların %10 arttığını söylüyor.

Maliyetlerdeki Artış Fiyatlara Yansımadı

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, KDV ve tapu harcı indiriminin yıl sonuna kadar devam etmesinin konut sektörüne hareket getirdiğini söyledi. Durbakayım, "Tarihi kampanyaların getirdiği hareket, KDV ve tapu harcı indirimi ile devam etti. İnşaat maliyetlerinde yaşanan %50 artış konut fiyatlarına yansıtılmadan satış yapılıyor. Firmaların kendi içindeki kampanyaları da devam ediyor. Şimdi konut almanın tam zamanı" diye konuştu.

Kaynak: Sabah