Politika Faizleri Sonrası İlk Konut Kredisi İndirimi İş Bankası’ndan Geldi

13/09/2019

Merkez Bankası’nın politika faizlerini indirmesinin ardından ilk konut kredisi faiz indirimini İş Bankası yaptı. Banka kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını %1,17'ye indirdi.

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı Eylül ayı Para Politika Faizlerinde 325 puan indirime gitmesinden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi bekleniyordu. Bugün itibariyle ilk tepki İş Bankası’ndan geldi.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1,17’ ye düşürdü. Söz konusu oran özel bankalar arasındaki en düşük faiz oranı oldu.

İş Bankası Konut Kredisi Hesaplama

İndirim sonrasında İş Bankası'ndan güncel faiz oranları ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin vade sonunda toplam ödemesi 186.600 TL oluyor. Kredinin toplam aylık taksit tutarları ise 1.555 TL’ ye karşılık geliyor.

Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası'nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye "isbank.com.tr", "0850 724 0 724" Telefon Şubesi ve tüm İş Bankası şubelerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı