Nakit Tutan Yatırım Yapanlara Kıyasla Kaybedecek

08/04/2020

Ünlü yatırımcı Ray Dalio, nakdin alternatiflerine kıyasla çöp olduğunu düşündüğünü söyleyerek bu dönemde yatırım yapmanın daha karlı olduğunu bildirdi.

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio, merkez bankaları coronavirus pandemisine karşı para basarken ve faiz oranlarını düşük tutarken nakitten daha iyi varlıklar olduğunu söyledi.

Milyarder yatırımcı Salı günü gerçekleştirdiği Reddit Ask Me Anything organizasyonunda "Değerinin diğer varlıklar kadar hareket etmemesine karşın maliyetli bir negatif getirisi olduğunu lütfen hatırlayın. Bu nedenle ben hala nakdin alternatiflerine kıyasla çöp olduğunu düşünüyorum. Özellikle de -biraz altın biraz hisse senedi gibi- reflasyonist zamanlarda değerini koruyacak ya da artıracak olanlara karşı." dedi.

Dalio, para basılmasına karşın dünyada pek çok kişinin tasarruf ve transfer için dolar kullanması nedeniyle piyasadaki arz eksikliği kaynaklı olarak ABD Doları'nın mevcut durumda hızla yükseldiğini belirtti.

"Dünyanın parasını üretmek için para basma makinelerine sahip olmak dünyanın en önemli varlığı; özellikle de bu kadar insanın dünyanın parasına ihtiyaç duyduğu zamanlarda." diyene Dalio, "Paranın değeri hakkında çok düşünürüm ve içsel bir değeri olmadığını düşünüyorum." diye devam etti.

Küresel krize verilen tepki hakkında konuşan Bridgewater Associates'ın milyarder kurucusu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en geniş çaplı helikopter para teşvikinin yaşandığını söyledi.

Kaynak: Bloomberg