Mayıs Ayında Bankaların Çalışma Saatleri Ne Oldu?

04/05/2020

Coronavirus tedbirleri kapsamında çalışma saatleri düşen bankalar yeniden kademeli olarak çalışma saatlerini tam güne çıkarıyor. Mayıs ayında bankaların çalışma saatleri ne kadar oldu?

Coronavirus salgınının yayılmasını önlemek için Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 22 Mart'taki tavsiye kararına uyarak şube ve hizmet noktalarında faaliyetlerini saat 12:00-17:00 arasını çeken bazı özel bankalardan bazıları 4 Mayıs Pazartesi günü itibariyle şube çalışma saatlerinde yeniden değişikliğe gidiyor. İlk olarak Denizbank, Nefes Projesi kapsamında şubelerde yığılma olmaması için 28 Nisan Salı günü şube çalışma saatlerini yeniden 09:00-17:00 arasına çektiğini duyurmuştu.

Denizbank'ın ardından Finansbank da 4 Mayıs Pazartesi günü şubelerin yeniden sabah 09:00'da açılacağını duyurdu. Şubelerin açılma saatlerini kademeli olarak eski haline çekecek olan diğer bankalar ise Şekerbank ve TEB. Şekerbank, 4 Mayıs itibarıyla şubelerin çalışma saatini saat 10:00-17:00 olarak belirledi. TEB ise 5 Mayıs Salı günü itibarıyla pilot şubelerinin açılış saatini 09:00'a çekerken, kademeli olarak eski düzene geçeceği öğrenildi.

Bankalar müşterilerine geçtikleri bilgilendirme SMS'lerinde, müşterilerinden, bankacılık işlemleri için öncelikli olarak cep şubesi, internet şubesi, ATM ve çağrı merkezi kanallarının kullanılmasını istedi.

Hangi Bankalar Yarım Gün Çalışıyor?

Şube çalışma saatlerini eski düzenine alan bankalar, şube çalışanlarını dönüşümlü olarak evden ve şubeden çalışması gibi önlemlerine devam ediyor. Öte yandan TBB'nin 22 Mart'taki tavsiye kararına uyan bazı bankalarda ise şubeler yarım gün hizmet vermeye devam edecek.

İş Bankası, Garanti BVVA, Akbank, Yapı Kredi, ING Türkiye gibi bankalarda şubeler yine 12:00-17:00 arasında hizmet vermeye devam edecek. Ancak bu bankalardan bazılarının bu hafta konuyu değerlendireceği ve yapılacak değerlendirme sonucu şubelerin hangi tarih itibarıyla eski çalışma saatlerine döneceğine karar verileceği öğrenildi. Bilindiği gibi bu dönemde kamu bankalarında ise şubeler saat 09:00-17:00 arasında hizmet vermeye devam etmişti.

Kaynak: Bloomberg