KOVİD-19 Konut Satışlarını Etkileyecek

04/03/2020

Koronavirüsün küresel anlamda yabancıya gayrimenkul satışlarına olumsuz şekilde yansıması bekleniyor. Fakat Türkiye alabileceği önlemlerle yabancıya konut satışında durumu avantaja çevirebilir.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan KOVİD-19 kodlu koronavirüsün global piyasalarda yabancılara olan gayrimenkul satışlarını önemli derecede etkileyeceğini belirtti.

Virüsün ülkelere göre yabancılara satışı farklı derecelerde etkileyeceğini belirten Akdoğan “Örneğin ülkemizde son aylarda özellikle Çin'den gelen yatırımcıların planlamaları virüs engeline takıldı. 2020 yılı Ocak ayında 78 konut alan Çin'lilere satışların daha da artmasını bekliyorduk. Bunun yanı sıra Ocak'ta 678 satış yaptığımız, 2019 yılında ise toplamda 5.423 satış gerçekleştirdiğimiz İran'lılar için ise satış süreçlerinde düşüşler görülebilecek” dedi.

Virüs Avantaj Olabilir

Uygulanan önlem ve politikalar ile virüsün ülkemizde de görülmemesinin sağlanmasının yabancıların gayrimenkul yatırımlarını artırmalarına da imkan sağlayabileceğini belirten Akdoğan, “Eğer bizler virüse karşı aldığımız tedbirler ile bir örnek teşkil edebilirsek, yabancı yatırımlar açısından bu durumumuz avantaj olabilir” dedi.

Kaynak: İHA