Koronakriz’in Ekonomilere Etkisi Ne Olacak?

23/03/2020

Goldman Sachs, yılın ikinci çeyreğinde ekonomik daralmanın çok daha keskin olacağını belirterek koronakriz’in etkileri sonucu dünya genelinde gayri safi yurtiçi hasılanın %1 daralmasını bekliyor.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs bu yıl küresel reel gayri safi yurtiçi hasılanın 2008 küresel mali krizini izleyen yıla göre daha keskin ekonomik düşüşle %1 daralmasını beklediğini açıkladı.

Dünya genelindeki hükümetler, ekonomik daralmayı tetiklemekle tehdit eden koronavirüs salgını için benzeri görülmemiş önlemler alıyorlar.

Goldman Sachs müşterilere gönderdiği notta, "Koronakriz - ya da daha doğrusu, bu krize verilen tepki - savaş sonrası tarihte daha önce görülmemiş ekonomik faaliyet üzerinde (finansal sınırlamanın aksine) fiziksel bir engel oluşturuyor" dedi.

Goldman Sachs ABD büyümesinin önceki savaş sonrası rekorun iki buçuk katı büyüklüğünde %24'lük düşüş de dahil olmak üzere gelişmiş ekonomilerdeki reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) ikinci çeyrekte "çok keskin" daralmasını öngörüyor.

Kaynak: Reuters