Konut Kredisi Taksitleri Faizsiz Şekilde Ertelenecek mi?

20/03/2020

Corona virüs salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kedi ödemeleri ile ilgili devreye sokulması planlanan tedbirleri açıkladı. Peki konut kredisi taksitlerine faizsiz erteleme kararı geldi mi?

Corona virüsün etikileri tüm dünya ve ülkemizde hızla yayılmaya devam ediyor. Bu kapsamda alınan ekonomik önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüketicilerin bankalara olan kredi borçlarının ödenmesine dair alınan kararları açıkladı.

İş dünyasının nefes alması, üretimin sekteye uğramaması, ve istihdam kaybı olmaması için alınan tedbirler arasında hangi kredilere faizsiz taksit uzatma kararı geldi?

Salgın nedeniyle nakit akışı bozulan firmalar için bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemeleri için asgari 3 ay ve gerektiğinde ilave finansman sağlamaya yönelik tedbirler sağlanacağı belirtildi.

Bu dönemde işlerin işlerin olumsuz etkilendiğini belirten beyan eden esnaf ve sanatkarlar için ise HalkBank’a olan borçları için 3 ay süre ile anapara ve faiz ödemelerine erteleme geldi.

Konut kredisi için peşinat oranları %10’a düşürülse de ödemeleri devam eden tüketiciler için henüz erteleme kararı çıkmadı.

Kaynak: KrediPazari