Konut Kredisi Sözleşmesi İptal Edilebilir mi?

19/07/2018

Tapuda oluşan sorunlar, alım satım anındaki uyuşmazlık ve ya ani karar değişikliği gibi durumlarda konut kredisi sözleşmesi iptal edilebilir mi? KrediPazari.com konut kredisi sözleşmesi iptal şartlarını araştırdı.

Tüketici Kanunu'na göre tüketici, hiçbir gerekçe göstermeksizin 14 gün içinde kredi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olma hakkına dayanarak sözleşmesini iptal ettirebiliyor.

Bankalar, kredi sözleşmesini imzalatmadan bir gün önce tüketiciye bilgilendirme yapmak ve bilgilendirme formu vermek zorundadır. Bu bilgilendirme yapılmadıysa, tüketici bu bilgiyi kullanarak sözleşmeyi iptal edebiliyor.

Tapuda oluşan anlaşmazlıklar, alım-satım anındaki uyuşmazlıklarda da bankanın onayıyla konut kredisi iptali gerçekleştirilebiliyor. Bu durumda Yargıtay'ın verdiği kararlara göre, belli bir oranda ceza ödenerek kredinin iptalini sağlanabiliyor. Ya da, Tüketici Kanunu'na göre tüketici, hiçbir gerekçe göstermeksizin 14 gün içinde kredi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olma hakkına dayanarak sözleşmesini iptal ettirebiliyor.

Kaynak: KrediPazarı