Konut Kredisi Kullanırken (DASK) Zorunlu mudur?

18/07/2018

Konut almak isteyen vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan biri ise konut kredisi kullanırken DASK’ın zorunlu mu olduğudur?

Konut almak isteyenlerin merak ettikleri konulardan birisi ise konut kredisi alırken DASK’ın zorunlu olup olmadığıdır. Kredi çekimlerinde kişilerin yapması gereken zorunlu sigorta işlemleri bulunurken bunların içinde yer alan DASK sigortasının zorunluluğunun olup olmaması da merak konusudur.

Zorunlu Sigortalar Nelerdir?

Konut kredisi alım işlemlerine başvuruda bulunan kişilerin bilmesi gereken bir diğer önemli konu kredi alımlarında ödenmesi zorunlu olan bazı özel sigortaların olduğudur. Konut kredisi alırken DASK zorunlu mudur sorusu tam da bu aşamada kredi alıcılarının aklını kurcalayan önemli bir konudur.

Konut kredi alımlarında DASK başta olmak üzere, hayat sigortası ferdi kaza sigortası ve konut sigortası gibi işlemler de yapılmaktadır. Bunların içinde DASK sigortasının yapılması zorunlu tutulmaktadır. Her konut kredisi başvurusu yapan kişilerin kedilerinin kabul edilmesi halinde DASK ödemelerini de yapmaları gerekmektedir.

DASK zorunlu deprem sigortası anlamına gelmekte ve bir yıllık olarak yapılmaktadır. Yani her yıl ödenmesi zorunlu olan bir sigorta türüdür.

Kaynak: hürriyet