Konut Kredisi Faiz İndirimleri Sektördeki Aktiviteyi Artıracak

13/11/2019

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Gedikli, konut kredisi faiz indirimlerinin sektördeki aktiviteyi hızlandırdığını belirterek, "Yaşanan olumlu gelişmelerin 2020 ve sonraki yıllarda Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün daha iyi olacağının en önemli göstergesi" dedi.

Emlak Konut GYO güvencesiyle Pasifik İnşaat tarafından Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü Hakan Gedikli, TCMB'nin üst üste yaptığı faiz indirimlerinin konut kredilerine yansımasıyla ticari faaliyetlerin hızlandığını söyledi.

Son günleri yaşanan yılı bölgedeki yoğun siyasi gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisinde geçirdiklerini dile getiren Gedikli, ülke ekonomisinde 2019'un ikinci yarısında tüketici eğilimlerinin ivme kazandığını, makroekonomik değişkenlerde de iyileşmenin sürdüğünü anlattı.

Gedikli, ekonomik verilerdeki iyileşmenin, faiz indirimlerinin ve konut kredilerinin %1'in altına düşmesinin gayrimenkul sektöründeki aktiviteyi de hızlandırdığını söyledi. Sektördeki hareketliliğe işaret eden Gedikli, "Özellikle son 3-4 aylık periyottaki ön satış rakamları, satış ofislerindeki ziyaretçi sayıları ve iletişim kanallarındaki yoğunluk sektörümüzdeki olumlu yöndeki hareketlenmeyi ve tüketicinin güvenini ispatlamaktadır." diye konuştu.

Hakan Gedikli, "Yaşanan olumlu gelişmeler 2020 ve sonraki yıllarda Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün daha iyi olacağının en önemli göstergesi." ifadesini kullandı. Faizlerin düşmesiyle ipotekli satışların eylülde katlanarak arttığını dile getiren Gedikli, düşük konut kredisi oranının öneminden bahsetti.

2020’de 15.000 Bağımsız Bölüm Teslim Edilecek

Gedikli, kısa süre önce Başakşehir'de gelir paylaşımlı bir ihale gerçekleştirdiklerini belirterek, ihalenin ikinci oturumuna 4 firmanın katıldığını, bu durumun sektördeki olumlu gelişmeyi gösterdiğini söyledi. Emlak Konut olarak bugüne kadar başta İstanbul olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde 133 proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Gedikli, vatandaşlara kaliteli konut ürettiklerini anlattı.

Gedikli, "Bugüne kadar 127.000 bağımsız bölüm yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 7.000 bağımsız bölüm teslim ettik, yıl sonuna kadar 3.000 bağımsız bölüm daha teslim etmeyi amaçlıyoruz. 2020'de 15.000 bağımsız bölüme yakın teslim gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Merkez Ankara'nın her açıdan beklentileri karşılayacağını dile getiren Gedikli, projenin, sahip olduğu karma yapısıyla bölgeye canlılık getireceğini, yatırımcılarına kazandıracağını, sakinlerine yüksek standartlı bir yaşam imkanı sunacağını ve Ankara'da örnek gösterileceğini söyledi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'ne ilişkin bir soru üzerine Gedikli, "Finans merkezi projemiz şu anda tüm hızıyla sürüyor. 2021'in sonu, 2022'nin ortalarına kadar hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: bigpara