Konut Almak için En Doğru Zamandayız

20/03/2020

Corona virüsünün yarattığı ekonomik etki ile birlikte hükümetin açıkladığı ekonomik pakette ev almak isteyenler için sevindirici gelişmeler yaşandı. Uzmanlar konut almak için en doğru zaman olduğunu bildiriyor.

Konut kredisi kullanarak hayalindeki eve sahip olmak isteyenlerin önündeki en büyük engel yasalarca belirlenmiş olan %20’lik peşin ödeme kısmıydı. Bu husus kişilerin belirli bir birikim yaptıktan sonra ev sahibi olmalarını teşvik ediyordu. Fakat günümüzün ekonomik şartlarında birikim oldukça zor olduğundan pek çok kişi %20 oranında olan bu peşinata sahip olamadığı için ev alma hayalini erteliyordu. Ev almak isteyen bireyler bankaya yaptıkları kredi başvurusunda almak istedikleri ev için ekspertizin belirlediği ev değerinin ancak %80’i kadar kredi çekebiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Corona virüsü önlem paketinde bu konu ile ilgili yeni düzenleme yüzleri güldürdü.

Kredi Oranı Yüzde 90’a Çıktı

Açıklanan bu yeni Corona önlem paketinde konut sektörünü canlandırmak ve ev almak isteyenlerin önünü daha da açmak amacıyla bankaların konut kredisi karşılama oranları %80’den %90’a çıkarıldı. Bu sayede artık vatandaşlar sadece %10 peşinatla hayalinde ki konuta sahip olabilecekleri.

Üstelik merkez bankasının 100 baz puanlık sürpriz faiz indirimi ile birlikte önümüzdeki günlerde konut kredisi faiz oranının %0,90 seviyesinin de altına düşeceği ifade ediliyor. Böyle bir ortamda konut uzmanları ev almak için en doğru zamanın olacağını öngörüyor.

Kaynak: Adana Ajans