Konut Alımında Tercihler Ne Yönde Değişti?

25/06/2020

Keypoint Gayrimenkul kurucusu Tarık Seçkin, coronavirus sonrası konut alım tercihlerinin değiştiğini bildirerek izole yaşam sunan evlere talebin yoğun olarak arttığını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının Gayrimenkul sektörü üzerindeki etkilerini ve salgın sonrası beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Keypoint Gayrimenkul kurucusu Tarık Seçkin, içinde bulunduğumuz dönemin potansiyel gayrimenkul alıcıları ve yatırımcılar için mükemmel bir satın alma fırsatı oluşturduğundan bahsetti.

Son dönemde hem yerli, hem de yabancı müşterilerin gayrimenkule olan taleplerinin, satışları oldukça arttığını ve küresel salgın coronavirus'ün konut talebini yeniden şekillendirdiğini anlatan Tarık Seçkin, şunları söyledi: ''Son dönemde aldığımız taleplerin büyük bir kısmını teraslı veya bahçeli yani nefes alan yapılar oluşturuyor. İzole bir hayat sürmek için kat bahçeli, teraslı rezidanslar, müstakil evler ve villalar tercih ediliyor. Sağlıklı bir yaşam ve çalışma ortamı sunabilecek, güvenli, yüksek kaliteli yapılara olan talep arttı. İyi bir aile yatırımını neyin oluşturduğuna dair beklentilerin değişebileceğini düşünüyorum. Mevcuttaki otomobilin modelini yenilemek fikri yerine, ekstra odalı, bahçeli, teraslı bir ev satın almanın daha iyi tercih olduğu düşüncesi yaygınlaşmaya başladı.''

Coronavirus pandemisinin zaten değişmekte olan bazı eğilimleri hız verdiğini anlatan Tarık Seçkin, ''Diğer taraftan bazı eğilimler tersine dönebilir. Bu dönemde internet ve dijitalleşmeye olan önem arttı. Muhtemelen eğilim aynı yönde devam edecek.Diğer taraftan iş ve yaşam alanlarının yoğunlaştırılması için süregelen eğilim yeniden gözden geçiriliyor'' diye konuştu.

Gayrimenkul ve emlak sektörünün tüm değişenleri ile birlikte güçlü bir toparlanma sürecine gireceğinden bahseden Tarık Seçkin, şu açıklamalarda bulundu: ''Gayrimenkul, her dönemde son derece önemli bir varlık sınıfıdır. Bahar satın alma sezonundan gelen bastırılmış talep, satışların yıl sonuna kadar toparlanmasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.''

Kaynak: Emlak Kulisi