Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faizleri Yüzde %1’in Altına İndi

17/09/2019

Bankaların kredi faiz indirim trendi hız kaybetmeden devam ediyor. Kentsel dönüşüm konut kredilerinde de faiz oranları %1’in altına düştü.

Merkez Bankası’nın politika faizlerini Eylül ayında ikinci defa düşürmesinin ardından kredi faizleri hızla düşmeye devam ediyor. Kredi faiz indirimleri kentsel dönüşüm kredilerini etkiledi. kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları %1’in altına indi.

VakıfBank’ın dün konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği indirim sonrasında devlet desteği ile beraber kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri %0.98’e düştü. En uygun konut kredisi seviyesi %0.99 olmaya devam ederken devlet destekli dönüşüm kredisi oranları daha da düşük seviyeye inmiş oldu.

Kentsel Dönüşüm Faiz Desteği Ne Kadar?

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadeye kadar %1.39 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara %0.37, standart konutlara da %0.33 oranında destek sağlanıyor.

Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için %0.98, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için %1.02, standart konutlar için ise %1.06 oluyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 125.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık ödemeleri yaklaşık 1.780 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 213.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı