Katılım Bankalarından Konut Finansmanı Atağı

13/11/2019

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ardından Türkiye Finans Katılım Bankası da kampanyalı konut finansmanı kar payı oranlarını %1’in altına çekti.

Kuveyt Türk Bankası hafta başı itibariyle konut finansmanı kar payı oranlarını %0.95 ‘e kadar düşürdü. Ardından bugün ise Türkiye Finans Katılım Bankası kampanyalı konut finansmanı oranlarını %0.99’a çekti.

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın yaklaşık üç aydır uyguladığı en düşük faiz oranı olan %0.99 oranı katılım bankalarının atağı sonrasında değişti. Konut kredisi faizleri %1’in altına inen banka sayısı altıya yükseldi. Bu bankalar Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank oldu.

Kuveyt Türk Bankası tabela faiz kar payı oranları dahilinde %0.98, kampanyalı oranları kapsamında ise %0.95 oran sunmaya başladı. Türkiye Finans Bankası ise tabela oranları için %1.07 kampanyalı oranları için %0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırmaya başladı.

Konut Finansmanı Hesaplama

Katılım Bankalarındaki en uygun kar payı oranı olan %0.95 üzerinden 10 yıl vadede 150.000 TL tutarlı konut finansmanı hesaplama gerçekleştirildiğinde finansmanın aylık taksitleri yaklaşık 2.130 TL oluyor. Toplam geri ödenecek tutar ise vade sonunda 255.700 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari