Kamu Bankaları İhtiyaç Destek Kredi Şartları Neler?

07/04/2020

Kamu Bankaları hane halkı geliri 5.000 TL’ nin altında olan vatandaşlara 10.000 TL’ ye denk uygun faizli ve 36 ay vadeye kadar 6 ay ödemesiz dönemli ihtiyaç kredisi kullandırıyor.

Coronavirus Covid-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel müşterileri finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattı.

Kampanya Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları tarafından aynı şartlar doğrultusunda kullanılabiliyor. Başvuru sadece bir bankaya yapılabiliyor.

Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanma imkanı sunan kredi azami olarak 10.000 TL’ ye kadar kullandırılıyor. Kredi 36 ay vadeye kadar sunulurken 6 aylık dönem ödemesiz 30 aylık vade dönemi ise ödemeli dönem olarak uygulanıyor. Kredi aylık %0.79 faizle kullandırılacak.

Krediye şube kanalı ile başvuru yapılmazken başvuruların bankanın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor. 1 Nisan’dan itibaren kredi kullandırım işlemleri alınmaya başlayacak.

Temel İhtiyaç Destek Kredisi Hesaplama

Kampanyalı Kredi Garanti Fonu destekli kredi için %0.79 faiz oranı ile 10.000 TL tutarda 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz şekilde kredi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 376 TL, toplam geri ödemesi ise 11.280 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari