Kampanyalı Konutlarda Son Satışlar

27/06/2018

Sektörün önde gelen 45 adet inşaat firmasının 150’den fazla konut projesi için uyguladığı %20 indirim ve %5’lik peşinat fırsatı, 30 Haziran itibarıyla son buluyor.

Seçim öncesi hükümet tarafından uygulamaya konulan konut satışlarındaki Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının %18’den %8 indirilmesi, tapu harcının da %2’den %1,5’e kadar düşürülmesi sektörü canlandırmıştı. Bununla birlikte Ziraat Bankasının öncülüğünde başlatılan kampanya ile HalkBank ve VakıfBank’ta konut kredisi faiz indirimine gitmişti.


Hükümet desteğinin yanı sıra inşaat firmaları da, stokları eritmek için 15 Mayıs tarihinden itibaren %20 indirim kampanyası başlattı. 45 adet inşaat firmasının 150’den fazla proje için uyguladığı %20 indirim ve %5  peşinat fırsatı da, 30 Haziran itibarıyla sonlanıyor. Öte yandan bankaların uyguladığı %0,98 oranında konut kredisi faiz oranları da, muhtemelen ay sonu itibarıyla eski oranlara dönecek.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut kredisi faizlerinin düşürülmesinden sonra mevduat bankaları dört milyar liralık kredi kullanımı gerçekleştirdi.

 

Konut kredisi kampanyaları ve faiz indirimleri sonlanmadan önce KrediPazarı.com’a özel konut konut kredisi faiz oranlarından faydalanmak ve  tüm bankaların ayrıntılı kredi planlarını karşılaştırmalı olarak görüntülemek için konut kredisi hesaplama yapılabilir.

Kaynak: KrediPazarı