İş Bankası Konut Kredisi Erteleme Şartları

06/04/2020

İş Bankası müşterilerinin ihtiyaç, taşıt, konut kredisi ve kredi kartı taksitlerini 3 ay vadeyle erteliyor. Peki bankanın kredi erteleme şartları ve faizi ne kadar?

İş Bankası coronavirus salgını nedeniyle yürütülen ekonomiye destek paketi kapsamında açık ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi taksit ödemeleri ile kredi kartı hesap özeti borçlarını 3 aya kadar erteliyor. Banka ayrıca Ek Hesap faiz tahsil gününü de aynı kapsamda 3 ay sonra olacak şekilde erteleyebilme imkanı sunuyor.

Bankadan konut kredisini ertelemek için, www.isbank.com.tr Bireysel İnternet Şubesine giriş yaparak, ana menüden “Kredilerim->Kredi Bilgilerim” sayfasındaki “Konut Kredisi” sekmesinden krediye ulaşıp, ötelemek istenilen krediyi seçip “Ödeme Planı Ötele/Göster butonunu kullanarak yeni ödeme planını görüntülenip ve onaylanabiliyor.

Ödeme planına onay verdikten sonra, ödeme planına ait konut kredisi taksitleri 3 ay ertelenecektir. Erteleme işlemini gerçekleştirdikten sonra, erteleme dönemi içerisinde ödeme yapmak istenmesi halinde, İşCep veya İnternet Şubesi’nde yer alan “Krediler - Borç Ödeme” menüsünden borç ödenebiliyor.

Banka konut kredisine konu taşınmazın satıldığı ancak kredinin kapatılmadığı krediler ve faiz desteği kentsel dönüşüm konut kredileri için online işlem uygulamıyor. Bu krediler için banka şubelerinden konut kredisi erteleme işlemi yapılması gerekiyor.

Konut Kredisi Erteleme Hesaplama

İş Bankası’ndan 24.11.2019 tarihinde, %1 aylık faiz oranı ve 12 ay vadeyle kullandırılmış 10.000 TL tutarındaki konut kredisi üzerinden hesaplama yapıldığında kredide faizi ile birlikte 10.661,88 TL olan toplam geri ödeme tutarı, öteleme sonrası 10.875,32 TL olarak hesaplanıyor. Oluşan toplam 213,45 TL’lik faiz farkı, kalan aylık taksitlere 26,68 TL artış şeklinde yansıtılıyor. Kullanılan kredinin tutarına, faiz oranına ve taksit sayısına bağlı olarak bu tutar değişebiliyor.

Kaynak: KrediPazari