İmar Barışına Bankalardan Konut Kredisi Desteği

31/07/2018

İmar Affından yararlanmak isteyip nakit birikimi olmayan vatandaşlara VakıfBank, İş Bankası ve Şekerbank ‘İmar Barışı Kredisi’ sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı imar barışı sürecinde ruhsatsız yapılarına yasallık kazandırmak isteyenlerin nakit ihtiyaçları için bankalar imar barışı kampanyası için konut kredisi ürünleri sunmaya başladı. İmar Barışına konut kredisi desteği sunan üç banka oldu.VakıfBank, Şekerbank ve İş Bankasının sunduğu imar barışı kredilerinin KrediPazari.com ayrıntılı olarak listeledi.

VakıfBank İmar Barışı Kredisi

VakıfBank imar barışı kapsamında finansman ihtiyacı olan tüketiciler için 48 aya varan vadelerle kullanabilecekleri 20.000 TL’ye kadar İmar Barışı Kredisi sunuyor. Kredi Kapsamında VakıfBank %1.76 kredi faiz oranı kullandırıyor. Kredi başvurusu sadece VakıfBank şubelerinden yapılabiliyor.

VakıfBank İmar Barışı Kredisi hesaplaması uygulandığında 48 ay vadeli 20.000 TL kredi çeken kullanıcının aylık ödemeleri 666.99 TL oluyor. VakıfBank 100 TL de kredi tahsis talep ediyor.

İş Bankası İmar Barışı ve Kamu Borçları Kredisi

İş Bankası kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar ile imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesine yönelik nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 60 ay vadeye kadar kredi kullandırıyor. İş Bankası İmar Barışı ve Kamu Borçları kredisi kapsamında 30.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyor. Ayrıca aylık eşit taksitlerle veya kişiye özel esnek taksitli ödeme planıyla fırsatları bulunan kredi ürününü %1.91 konut kredisi faiz oranı ile kullanılıyor.

İş Bankasından İmar Barışı ve Kamu Borçları Kredisi hesaplaması yapıldığında 48 ay vadeli 30.000 TL kredi kullanıldığında aylık taksitler 1037 TL geri ödenen toplam rakam da 49.779 TL oluyor. İş Bankası kredi tahsis ücreti olarak 150 TL talep ediyor.

Şekerbank İmar Barışı Kredisi

Şekerbank İmar Barışı kapsamında “Yapıt Kayıt Belgesi” bedelini 60 aya varan vade seçenekleri ile ödeme fırsatı sunuyor. Ayrıca Şekerbank imar barışı kredisi kapsamında kredi tahsis ücreti de talep etmiyor. Şekerbank İmar Barışı Kredisi ürünü kapsamında 48 ay vadede %2.18, 60 ay vadede ise %2.25 konut kredisi faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Şekerbank örnek imar barışı konut kredisi hesaplama yapıldığında 10.000 TL tutarında 60 ay vadeli kredide aylık ödeme tutarı 338 TL, toplam geri ödeme miktarı ise 20.280 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazarı