İmar Barışı Ödemelerinde Son 5 Gün

26/06/2019

Yaklaşık bir senedir başvuruların devam ettiği İmar Barışı kapsamında başvuru hakkı 15 Haziran’da sona erdi. İmar Barışından yararlanmak isteyen başvuru sahiplerinin ödemelerini gerçekleştirmeleri için son 5 gün kaldı.

31 Aralık 2017'den önce inşa edilen imara uygun olmayan kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı’nda yaklaşık bir sene süren başvuru dönemi sona erdi. İmar Barışı başvurusunda bulunan vatandaşların aftan yararlanabilmesi için 5 gün içinde yapı kayıt belgesi ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Taksitlendirme Yapılmıyor

Yaklaşık bir senelik süreçte İmar Barışı’na 10 milyona yakın başvuru yapılırken 18 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlandı. İmar Barışı ödemeleri için son 5 günün içine girildi. Aftan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Hazirana dek ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ödemelerde taksit uygulamasının yapılmadığı İmar Barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar %1.55’den başlayan faiz oranları ile İmar Barışı konut kredisi kullandırıyor. Kredi sadece yapı kayıt belgesi bedelince 5 yıl vadeye dek kullanılabiliyor.

İmar Barışı Konut Kredisi Faiz Oranları

İmar Barışı için konut kredisi faiz oranları bankalar arasında %1.55’den başlayarak %2.33’e kadar çıkıyor. En düşük İmar Barışı Konut Kredisi faiz oranını Ziraat Bankası kullandırıyor. Ziraat Bankası 12 ay vadeye kadar imar barışı kredilerini %1.55 faiz oranı ile sağlıyor. 60 ay vadeli imar barışı konut kredisi ise %1.69 faiz oranı ile sunuluyor.

İmar Barışı Ödemeleri Nasıl Yapılır?

İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi Bedeli ödemeleri Ziraat Bankası ve HalkBank şubelerince yapılabiliyor. Ziraat Bankası ya da HalkBank’tan İmar Barışı Konut Kredisi kullanıldığında ödeme başka bir işlem gerekmeden direkt olarak yapılabiliyor.

Kaynak: KrediPazarı