İmar Barışı Geliri 19 Milyon TL’ye Ulaştı

11/06/2019

İmara aykırı yapılara kayıt altına almak için yürürlüğe giren İmar Barışı’nda hedeflenen 13 milyon konuttan 19 milyon TL gelir elde edildi. İmar Barışı başvuruları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, İmar Barışı kapsamında kapsamında devletin kasasına 1 yılda 19 milyar lira girdi. 8 Haziran 2018'de başlayan başvurular kapsamında 10 milyon kişi müracaatta bulundu.

Başvuru için Son Günler

İmar Barışı'ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılacak. Şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak. İmar Barışı'ndan 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar faydalanıyor. Müracaatlar 15 Haziran'a kadar E-devlet üzerinden gece 24:00'e kadar yapılacak. İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebilecek.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvurulacak. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılacak. İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İmar affı için bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrasında Yapı Kayıt Belgesi bedeli Ziraat Bankası ya da HalkBank şubelerinden yatırılıyor.

Kaynak: Sabah