İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1.03’e Düştü

12/11/2019

Kredi faiz oranlarındaki düşüş sürüyor. Özel Bankaların indirim atağının ardından ihtiyaç kredisi faiz oranları %1.03’e kadar geriledi.

Merkez Bankası’nın Temmuz ayında başlattığı faiz indirimlerinin ardından hızla düşmeye başlayan kredi faiz oranları ihtiyaç kredisinde de %1’li seviyelere kadar düştü. İlk olarak kamu bankalarında başlayan sert faiz indirimleri sabit kalırken özel bankalar ihtiyaç kredisinde de konut kredisinde de kamu bankalarının altına indi.

QNB Finansbank bugün gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrasında tanışma kredisine özel olarak ihtiyaç kredisi faiz oranlarını %1.03’e kadar düşürdü. Söz konusu oran kamu bankalarında %1.17 seviyesinde yer alırken bir çok özel banka bu oranın altında faizler sunmaya başladı.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama

QNB Finansbank’ın sunduğu en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı olan %1.03’ üzerinden 50.000 TL tutarda 5 yıl vadeli ihtiyaç kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 1.185 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 71.100 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari