Haziran Ayı Yabancıya Konut Satış Verileri

19/07/2018

TÜİK Haziran 2018 konut satış istatistikleri verileri yayınlandı. Haziran ayında yabancıya yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine oranla %7 artış gösterdi.

Konut kredisi faiz indirimi kampanyasının devam ettiği haziran ayında sektörü daha hareketli hale getirmek için konut firmaları tarafından %20 indirim ve %5 peşinat kampanyaları uygulandı. Uygulanan avantajlı konut kampanyaları yabancılar tarafından da kaçırılmadı. Yabancı yatırımcılar konuttaki indirimli fiyatlar ve ödeme avantajları üzerine Türkiye’den konut almaya yöneldi. En çok konut satışı komşularımıza yapılırken yabancıya yapılan konut satışlarında ilk sırada Irak’a vatandaşları yer aldı.

Yabancılara Haziran Ayında Ne Kadar Konut Satıldı?

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %7 artarak 2.060 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Haziran 2018’de ilk sırayı 764 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 525 konut satışı ile Antalya, 117 konut satışı ile Bursa, 83 konut satışı ile Ankara ve 74 konut satışı ile Yalova izledi.

En Çok Satış Irak'a

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı Haziran ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 315 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 228 konut ile İran, 169 konut ile Rusya Federasyonu, 139 konut ile Afganistan ve 110 konut ile Suudi Arabistan izledi.

Kaynak: KrediPazarı