HalkBank Konut Tamamlama Kredisi

22/10/2019

Yıllardır hayalini kurduğunuz evi ''kendim yaparım veya yaptırırım'' diyorsanız Halkbank düşük faiz oranları ile konut tamamlama kredisi ile yanınızda. HalkBank konut tamamlama kredisi şartları ve faiz oranları neler?

HalkBank kendi konutunu yapmak ya da yaptırmak isteyen veya konutunu tamamlarken maddi sorun yaşayan tüketicilerin ihtiyaçlarını konut tamamlama kredisi ile karşılıyor. Halkbank söz konusu kredisi için 10 yıl vadeye dek %1.21 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor.

Konut Tamamlama Kredisi Şartları

Konut edinme ihtiyacı için kendi adına kayıtlı arsası üzerine veya natamam konutunun tamamlamasına yönelik inşaat yapan/yaptıran kisilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan krediler olup, kredi kullanacak müşterinin is konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunlu tutuluyor. Ayrıca kredi ürünü otorize bir kredi olup, inşaat seviyesinin asgari %70 olması koşuluyla, konutun mevcut tamamlanma seviyesindeki ekspertiz değerinin %80’i ile sınırlı olarak kullandırılıyor. Kredinin azami olarak 10 yıla dek kullandırılıyor.

HalkBank Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’tan söz konusu kredi ürünü için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadeli aylık taksit tutarları yaklaşık 1.600 TL oluyor. Kredinin masraflar hariç toplam geri ödeme tutarı ise 190.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı