Haftanın Son İşlem Gününde Dolar Kuru Hafif Yükselişte

06/09/2019

Dolar kuru hafta başından itibaren kademeli düşüş izleyerek dün 20 Ağustos sonrası en düşük seviyeyi gördü. Bugün ise açıklanan veriler ve açıklamalar sonrasında haftanın son işlem gününde dolar yükseliş gösteriyor.

Mart ayında yükselişe geçen ve Mayıs ayında 2019'un en yüksek seviyesi 6,24'ü gören dolar kuru, 3 aylık düşüşünün ardından Ağustos ayını yükselişle tamamladı. Önceki hafta Asya seansında serbest piyasada kısa süreli görülen 6,40 seviyesi ise yıl içi zirve oldu, kur bu atağın ardından 5,85 üzerinde ivme kaybetti.

Son haftayı 5,80-5,85 bandında geçiren dolar kuru, içinde bulunduğumuz haftaya düşüşle başladı ve dün 5,6450'ye gerileyerek 20 Ağustos sonrası en düşük seviyeyi gördü. Bugün yaşanan açıklamalar sonrasında hafif yükseliş sergileyen dolar son saatlerde 5.69 seviyelerinde seyrediyor.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hafta genelinde iyi bir performans sergilerken, haftanın son işlem gününde de genel olarak kazanımlarını koruyorlar. Dolar kurunda 5,65 seviyesi destek olarak geçerli, 5,72 kısa vadeli direnç olarak izlenebilir.

Kaynak: KrediPazarı