Garanti BBVA Konut Kredisi Erteleme Koşulları

13/04/2020

Garanti BBVA coronaviruse karşı ekonomiye destek paketine katılan bankalardan biri oldu. Banka müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar erteleme imkânı imkanı sunuyor.

Banka kredi erteleme işlemine 30 Mart Pazartesi itibariyle başladı. Banka salgına karşı alınan önlemler kapsamında şubelerinin çalışma saatlerini 12.00 - 17.00 arasına çekti. Banka erteleme işlemini şubeleri arayarakta yapabilme imkanı sunuyor.

Garanti BBVA bireysel ve şahıs firması sahibi müşteriler için ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi faiz oranları değişmeden 3 aya kadar taksit erteleme, 6 aya kadar vade uzatma ve Avans Hesap ekstreleri için 3 aya kadar erteleme işlemlerini yapıyor.

Aynı zamanda kredi kartı borçları içinde erteleme sağlayan banka aylık %1.40 faiz oranı ile üç aya kadar kredi erteleme sağlıyor.

Garanti Konut Kredisi Erteleme

Hesaplama Garanti BBVA’dan güncel faizlerle 100.000 TL konut kredisi borcu olan tüketici 5 yıl vadeli borcunu ertelediğinde Temmuz ayında konut kredisine yaklaşık 2.150 TL taksitlerle devam edecek. Toplam da krediye yapılan faiz ödemesi ise 36.000 TL olacak.

Kaynak: KrediPazari