FED’den Faiz İndirimi Bekleniyor

10/09/2019

Deutsche Bank ekonomistleri, Fed'in ABD ekonomisindeki yavaşlamayı gidermek için gelecek dört toplantıda faiz indirimine gidebileceği tahmininde bulundu.

Deutsche Bank ekonomistleri, Fed'in ABD ekonomisindeki yavaşlamayı gidermek için şimdi ile Ocak ayı arasında %1 puanı faiz indirimine gideceği tahmininde bulundu.

Deutsche Bank daha önce Fed'in Eylül ve Aralık aylarındaki toplantılarda faizi 25'er baz puan düşüreceği tahmininde bulunmuştu. Banka bu kez faiz indirimlerinin Ekim ve Ocak ayında da olacağını belirtti.

Deutsche Bank baş ABD ekonomisti Matthew Luzzetti ve çalışma arkadaşlarının Cuma günü müşteriler için hazırladığı notta, "Ticaret gelişmeleri taşma noktasına geldi. Ekonomi de bu kargaşaya, imalat sanayi güvenine ilişkin öncü göstergeler ve sermaye harcamalarının kötü sinyaller göndermesi ve olumsuzlukların işgücü piyasası ve hizmet sektörüne yayılabileceğine ilişkin işaretlerin artması ile birlikte daha büyük hassasiyet gösteriyor" dedi.

Deutsche ekonomistleri, ABD ekonomisinin 2019'da %1.9 büyümesini bekliyor. Daha önceki büyüme tahmini %2.0 seviyesindeydi. 2020 için büyüme tahmini ise %2.2'den %1.8'e düşürüldü.

Banka ekonomistleri ayrıca 2020 yılının ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış büyümenin %1.1 olacağı tahmininde bulundu. Deutsche ayrıca %3.7 seviyesindeki işsizliğin gelecek yıl tekrar %4.3'e çıkacağını öngörüyor. Banka, "Daha fazla Fed gevşemesine karşın daha yumuşak bir büyüme profili, para politikasının ticaret şoklarından gelen olumsuzlukları dengelemede sınırlı güce sahip olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Deutsche ekonomistleri, "Baz projeksiyonumuz, veriler ve risk varlıklarının önümüzdeki aylarda ABD yönetimini küresel ticaret savaşını şiddetlendirmekten kaçınmaya sevkedecek kadar zayıf olacağı şeklinde. Bunun yerine, gerilim daha da artarsa, ABD ekonomisi ılımlı bir resesyona girebilir ve Fed'i faizi sıfır seviyesine düşürme konusunda diğer merkez bankalarına katılmaya zorlayabilir" uyarısında bulundu.

Kaynak: Bloomberght