Eylül’de Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar?

03/09/2019

Bugün açıklanan enflasyon oranları sonrasında Eylül ayı için Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yeniden güncellendi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri ne kadar oldu?

Yüksek olan konut kredisi faiz oranları dolayısı ile konut talebinini arttırmak ve uygun faiz oranları sunmak için Haziran ayında devreye giren enflasyon endeksli konut kredisi ürününde faizler Temmuz ayında düştükten sonra enflasyona bağlı olarak Ağustosta tekrar yükselmişti. Eylül ayında yeniden düşüşe geçen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri yine de cazip faizler sunamıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ortak çalışması ile hazırlanan enflasyon oranları açıklandı. 2019 Ağustos ayında enflasyon bir önceki aya göre %0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,01 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,62 artış gerçekleşti.

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve DenizBank’ın kullandırdığı enflasyon endeksli konut kredisi faizleri TÜFE’de yaşanan düşüşe bağlı olarak %1.44’ye indi. Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri kullandıırlmaya başlanan Haziran ayında %1.75 Temmuz ayında %1.5, Ağustos ayında %1.57 ve Eylül ayında en düşük seviyeye inerek %1.44’e ulaştı.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Hesaplama

Eylül ayında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi konut kredisi için %1.44 faiz oranı ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 1.750 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 220.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı