En Uygun İhtiyaç Kredisi Ne Kadar Oldu?

06/03/2020

Ekonomide ve kurda yaşanan kısmi hareketlilik ile kredi faiz oranları da değişti. Güncel olarak en uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Merkez Bankasının faiz indirimi ile başlayan ekonomideki olumlu hava kredi faiz oranlarına yansıdı. Kredi faizleri yaklaşık dokuz aydır hızla düşüş eğiliminde seyrediyor. Son haftada kurda yaşanan hareketlilik ve ekonomik tedirginlik sonrası bazı bankaların konut kredisi faizleri yükselse de ihtiyaç kredisinde en uygun oranlar değişmedi.

İhtiyaç kredisi faizleri hemen her bankada %1’in altına geriledi. Faiz indirimlerine öncülük eden kamu bankalarında ihtiyaç kredisi faizleri %0.98 olurken özel bankalar daha cazip fırsatlar sunuyor.

En Düşük İhtiyaç Kredisi Faizi

İhtiyaç kredisinde güncel olarak en düşük faiz oranı %0.89 olarak uygulanıyor. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ilk defa banka ile tanışan müşterilerine özel olarak Hoş Geldin Kredi ürünü kapsamında %0.89 faizle kredi sunuyor.

Ayrıca QNB Finansbank da her türlü nakit ihtiyacına yönelik olarak üç ay ödemesiz dönem fırsatı ile beş yıl vadeye kadar %0.89 faizle ihtiyaç kredisi kullandırıyor.

İhtiyaç Kredisi Hesaplama

En uygun faiz üzerinden 5 yıl vadede 30.000 TL tutarda ihtiyaç kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri 650 TL’ ye geliyor. Toplam geri ödemesi de beş yıl sonunda 38.850 TL oluyor.

Kaynak: KrediPazari