Emlak piyasası 2009'da korkulandan iyi geçti

17/12/2009

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Nevzat Tilkici, emlak sektörünün tüm olumsuzluklara rağmen 2009 yılını büyük bir zararla kapatmadığını söyledi.

emlk1Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Nevzat Tilkici, emlak sektörünün tüm olumsuzluklara rağmen 2009 yılını büyük bir zararla kapatmadığını söyledi. Gayrimenkul satışlarının yüzde 60 oranında kendisini koruduğunu belirten Tilkici, yapılan hatalar nedeniyle yabancı satışlardaki talebin, Yunanistan ve Bulgaristan'a kaydığı uyarısında bulundu.

Fethiye'deki emlak sektörünün durumunu değerlendiren Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Nevzat Tilkici, tüm dünyayı saran ekonomik krize rağmen 2009 yılında emlak sektöründe korkulanın olmadığını söyledi.

Yaşanan küresel ekonomik krize rağmen gayrimenkulün kendisini korumayı bildiğini anlatan Tilkici, konut satışlarında banka faizlerinin düşük tutulmasının hem tüketicilere hem de sektörde hizmet veren emlakçılara olumlu yansıdığını söyledi. Bu yıl gayrimenkul satışlarının yüzde 60 oranında kendisini koruduğunu açıklayan Tilkici, 2009 yılında satışların yerli müşteriler ekseninde gerçekleştiğini vurguladı. Konut satışında yapılan hatalar nedeniyle yabancı satışların Türkiye'den komşu ülkelere kaymaya başladığının da altını çizen Nevzat Tilkici, bu ülkeleri Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak sıraladı.

'Şu anda özümüze döndük, yerliyle çalışıyoruz.' diyen Tilkici şöyle konuştu: 'Ölüdeniz ve Ovacık bölgesinde arsa fiyatları tamamen düştü. Buralara talep yok. Çiftlik, Üzümlü ve Fethiye merkezde ise yüzde 30-40'lık bir gerileme var. Konut fiyatlarında da yüzde 20'lik bir düşüş söz konusu. Ama tüm bunlara rağmen çizilen senaryolar tutmadı. Emlak sektörü ayakta kalmayı başardı. Mortgage kredilerinin destekleri ile insanlar ev almaya çalışıyor. Faizlerin 0.90'lar seviyesinde seyretmesi gayrimenkuldeki canlılığı konutlar üzerinde tutuyor.'

Kaynak: Show Haber