Dolar Kuru Yeni Haftada Nasıl Seyir İzliyor?

29/06/2020

Dolar kuru ABD’de yeniden artan coronavirus vakalarından etkilenerek küresel piyasaya düşüşle başladı. Türk Lirası karşısında ise haftanın ilk gününde yatay seyir izliyor.

Haber akışına göre yön arayışında olan piyasalar, haftaya düşüşle başladı. ABD’de etkisini yeniden artıran coronavirus salgınında vaka sayısı 2,5 milyonu geçerken can kaybı da 128 bine yaklaştı. Texas ve Florida başta olmak üzere bazı eyaletlerde rekor artış yaşanması ile yeniden kısıtlayıcı tedbirler alındı. Salgının ABD dışında İran ve Portekiz gibi ülkelerde de artışa geçmesi piyasalarda 2.dalga endişelerinin yeniden fiyatlanmasına neden oldu. Bu gelişmelerle Asya piyasaları haftaya düşüşle başladı.

Yurt içinde ise haftayı 114.600 puan üzerinde tamamlayan BİST 100 endeksinin küresel fiyatlamalara bağlı güne düşüşle başlaması bekleniyor.

Geçen hafta 6,85 seviyesinde çok dar bantta işlem gören USD/TRY kuru da yeni haftaya yine bu seviyede yatay başladı. Bugün günün ilk yarısında doların zayıflaması ile gelişen ülke paralarında hafif alıcılı fiyatlama var. Kurda ise henüz hissedilir bir geri çekilme yaşanmıyor.

Kaynak: İnvesting