Dolar Kuru Trump Açıklamaları Sonrası Geriledi

03/12/2019

Yurt içinde enflasyon verisi izlenirken küresel piyasalarda ise ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları takip edildi. Dolar kuru ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları sonrasında geriledi.

Enflasyon Ekim’de %8,55’e gerilemesinin ardından Kasım’da %10,56’ya çıkarak tekrar çift haneye yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin ‘‘Dengelenme sürecinde kurda yakalanan istikrar, gıda arzındaki artış, ithalattaki düşüş, enflasyondaki olumlu görünümü sürdürüyor. Ayrıca tüketici fiyatlarında, ÜFE kaynaklı baskı da oldukça azalmıştır. Bu tablo, yılı %12 hedefinin altında kapatabileceğimizi göstermektedir.” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump, son günlerde Fransa’nın NATO’ya dair açıklamaların ardından bugün önemli açıklamalarda bulundu. Trump, Fransa’nın yaklaşımını doğru bulmadığını ve ifadelerin çok çirkin olduğunu söyledi. Ayrıca Fransa'nın ABD şirketlerini vergilendirmesini istemediğini söyledi.

Türkiye’ye dair de açıklamalarda bulunan Trump, Türkiye’nin önemli bir NATO üyesi olduğunu söyledi, ayrıca “Türkiye ile ilişkilerimiz iyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebilirim. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar. Türkiye'ye seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi anlaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haftaya kısmi yükselişle başlayan dolar kuru enflasyonun beklentilere yakın gelmesi nedeniyle veriye tepki vermedi, günün devamında Trump’ın açıklamaları ile 5,74 üzerinde sakin işlem görüyor.

Kaynak: İnvesting