Dolar Kuru Haftaya 7 Liranın Üstünde Başladı

04/05/2020

Türkiye'de enflasyon verisinin yakından izleneceği haftanın ilk gününde dolar/TL güne 7,02'den başladı. Küresel piyasaların genelinde de satıcılı bir gün başlangıcı yaşanıyor.

Küresel piyasalarda, hafta karamsar bir şekilde başladı. ABD vadelilerinde %1'in üzerinde kayıplar yaşanırken; Çin'in ve Japonya'nın kapalı olduğu Asya borsalarında açık olan piyasalarda sert satışlar görülüyor. ABD'den Çin'e yöneltilen koronavirüs iddiaları, bu haftanın satıcılı başlamasında önemli bir rol oynuyor.

Yurt içi piyasalarda ise günün en önemli konu başlığı nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması olacak. Enflasyon verisi öncesinde dolar/TL kuru, 7,02 seviyelerinden güne başladı. Euro/TL ise 7,68'den el değiştiriyor.

Petrol Düşüşte

Geçen haftayı yükselişle kapatan petrol piyasaları haftaya düşüşle başladı. Brent petrolde fiyatlar 26 dolar; ABD ham petrolünde ise 18 dolar düzeyinde fiyatlanıyor. Spot altının ons fiyatı da 1700 doların hemen üzerinde yatay seyrediyor.

Trump Açıklamaları Piyasaları Vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgının Wuhan'dan dünyaya yayılmasından Çin'i sorumlu tutmaya devam etti ve misilleme olarak tarife uygulanmasının bir seçenek olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, katıldığı bir televizyon programında, koronavirüs salgınının Çin'de bir laboratuvar kaynaklı yayıldığı iddiasını tekrarladı ve "Nereden çıktığı konusunda çok büyük kanıt var" dedi.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, “Ekonominin her yerde korkunç bir daralma ve zorlanma döneminde olduğunu biliyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Herhangi bir şeyi kabul etmek veya etmemek istemiyorum. Kongre’nin ileri gelenleriyle tartışma aşamasındayız” dedi.

Kaynak: Dünya