Dolar Kuru Güne 6.62’nin Üzerinde Başladı

01/04/2020

Küresel piyasalar, ABD borsaları öncülüğünde ağırlıklı olarak ekside seyrediyor. Dolar kuru yeni güne 6.62’nin üzerinde başladı. Altın ve petrol fiyatlarında son durum ne?

Küresel piyasalar, dün ABD borsalarının %1 civarı düşüşlerle kapanmasının ardından Asya borsalarında bu sabah karışık bir görünüm hakim. ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki iki haftaya ilişkin 'çok zorlu geçecek' ifadeleri piyasalarda iki gündür devam eden alımları etkiledi. Trump'ın açıklamalarının ardından bugün ABD vadelileri de %1'ün üzerinde ekside işlem görüyor.

Dolar Kuru 6,62'nin

Üzerinde Yurt içi piyasalarda gözler büyüme için öncü verilerden biri olan İSO İmalat Sanayi PMI verisinde olacak. Dün 6,60 seviyesinin üzerine çıkan Dolar/TL, bugününe 6,62 seviyesinde değerleniyor. Euro/TL 7,30'u aştı.

Petrol Düşüşte Altın Yatay

Dalgalı bir seyir izleyen petrol fiyatları dünkü yükselişin ardından bugün %2'lik düşüşle 25 dolardan işlem görüyor. Spot altın fiyatları ise 1585 dolar civarında yatay seyrediyor.

Asya Piyasaları

Çin'de özel sektörün PMI verisi 50,1 ile toparlanma işaretlerini destekler nitelikte gelince Çin borsaları hafif artıda seyrediyor. Japonya Merkez Bankası'nın çeyrek dönemlerle yaptığı "Tankan" araştırmasına göre Japonya'nın büyük imalatçıları 7 yıldır ilk kez ekonomi konusunda karamsarlığa düştüler. Tankan büyük imalatçılar güven endeksi Mart ayında, Aralık ayındaki 0 seviyesinden -8'e indi.

S&P'den Büyüme için Tarihi Tahmin

S&P, global büyüme için tahminini %3,3'ten %0,4'e düşürdü. Bu seviye 1982'den bu yana görülmemiş bir seviye anlamına geliyor. IMF, en kötü senaryoda bazı bankacılık sistemlerinin yardıma ihtiyaçları olabileceğini bildirdi.

Kaynak: Dünya