Dolar Kuru Dünkü Kayıplarını Yeniden Topladı

27/03/2020

Dün 6.45'ten 6.39'a gerileyen dolar bu sabah güne yatay başladıktan sonra yükseldi. Dolar kuru dünkü kayıplarını toplayarak son saatlerde 6.44 seviyelerine ulaştı.

Dün ABD'de virüs etkisiyle işsizlik maaşı başvurularının 282 binden 3.3 milyona çıkarak tarihi yüksek seviyeye ulaşmasıyla ve destek paketinin onaylanmasıyla dolar birçok para birimi karşısında geriledi.

Dolar/TL de dün 6.45'lerden 6.39'lara geriledi. Günü 6.39'da tamamlayan kur bu sabah itibariyle en düşük 6.39, en yüksek 6.44 oldu.

Piyasalar koronavirüs salgını ve salgının ekonomik tahribatını önlemek için attığı adımları fiyatlıyor, ABD'de 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin kabul edilmesiyle dün ABD Borsaları ralli yaptı. Endeksler %5'in üzerinde yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 75'e çıktığını bildirdi.

Yurtiçinde bugün ekonomik güven endeksi, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar takip edilecek.

New York'taki BBH'de Kur Stratejisti olan Win Thin FED'in ucu açık parasal genişlemesiyle dolarda satışlar olduğunu belirterek "kısa vadede zayıf bir ekonomik görünüm beklesek de ABD ekonomisinin virüse karşı en iyi konum alan ülke ekonomilerinden olduğunu düşünüyoruz ve dolar da bundan faydalanıp toparlanacaktır" yorumunu yaptı.

Kaynak: Bloomberg