Dolar Haftanın Son İşlem Gününde Düşüşle Açıldı

17/04/2020

Küresel piyasaları haftayı iyimser bir havayla kapatıyor. Hafta boyu yükselen dolar kuru sabah saatlerinde 6,90'lı seviyeleri gördü.

Küresel piyasalar, ağırlıklı olarak satıcılı geçirdiği haftanın son gününde iyimser başladı. ABD borsalarının %3'leri aşan artılar dünkü kapanışlarının ardından bu sabah Asya borsaları ve ABD vadelileri de yükselişte. Wall Street'teki yükselişin kaynağında ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin ekonomisini açmak için açıkladığı 3 aşamalı plan bulunuyor.

Trump'ın ekonomiyi açma planı piyasaya morale verirken Çin'den gelen ilk çeyrek için %6,8'lik daralma verisi ise günün olumsuz haberlerinden biri oldu. Çin'de ekonomik verilerin dünyaya açıklanmaya başlandığı 1992 yılından bu yana ilk kez ülkede daralma yaşandı. Beklentiler Çin'de ekonominin %6,5 daralacağı yönündeydi.

Dolar Haftanın Son Gününde Düşüşte

Haftanın açılışında 6,70 seviyelerinde olan dolar/TL kuru, hafta boyunca devam eden yükselişlerle 6,95 seviyelerine kadar tırmandı. Döviz kurları haftanın son gününe ise daha sakin ve düşüşle başladı. Sabah saatleri itibarıyla dolar/TL kuru 6,90'a kadar çekilirken; euro/TL de aynı yönde hareketle 7,51 seviyesinden değerleniyor.

Kaynak: Dünya